עכשיו ב-Qubeג אמנים
דפנה והעוגיות
צילום: רונן ללנה

דפנה והעוגיות

רוק
2004
צילום: רונן ללנה
מעטות הלהקות שהותירו חותם עמוק על הסצינה בארץ. דפנה והעוגיות היא אחת מהן, עם שפה ומוסיקה ייחודית. אסף נבו כתב על אחת ההופעות שלהם בבארבי: "דפנה קינן עוד תגיע רחוק. היא מוכשרת, כותבת שירים טובים (חלקם פוטנציאל ללהיטים), שרה יפה, ומובילה הרכב טרי יחסית בדרך הנכונה. אחרי שילה פרבר ולפני התקליט השני של בתי סיפקה אמש קינן זווית ביטוי משלה למונח "רוק נשי ישראלי". ויש לה את זה, פשוט ככה, קצת מכל דבר: מהדופק התזזיתי של סי היימן המוקדמת, מהטירוף הזעיר של קורין אלאל הצעירה, מהכאב וההקרבה של אתי אנקרי, מהחוצפה והשובבות של דנה ברגר של ימי 'בלאגן'...מוסיקלית דפנה והעוגיות הם הרכב מעניין, מגוון, עם כמה הפתעות, שניכרת בו העבודה על הפתיחות לשירים, העיבודים והסאונדים של גיטרות".

ביוגרפיה

להקות באות והולכות, קמות ומתפרקות, רובן משאירות אחריהן את צוואתן המוסיקלית לדורות הבאים. מעבר למוסיקה, דפנה והעוגיות הביאו לאינדי הישראלי ערך מוסף - סלנג עוגייתי. בעולמן של העוגיות, דן-יה היא ערגלית, אור הוא אוראו, טל הוא טים-טאם, ענבל היא בראוניז, תמר היא עוגיית זנגויל ודפנה היא עוגית חלל. הם תמיד מוכנים לטבילה בקפה ואלבום הבכורה שלהם נכון לתחילת 2006, עדין בתנור. וכבכל מוצר, "דפנה והעוגיות עושים הכל כדי שהנאתכם ממוצרינו תהיה מלאה, אך יש גם תופעות טבעיות שאינן בשליטת הלהקה...אם בכל זאת נפגם המוצר, אנא שלחוהו באריזתו ל "דפנה והעוגיות", ציינו בדיוק מה נפגם ואנחנו נראה מה אפשר לעשות". זהו כמובן הנוסח ליצירת קשר עם הלהקה.

דפנה והעוגיות הן דפנה קינן (שירה), דן-יה שוורץ (גיטרה) ומשפחת זובלסקי המוסיקלית - אור (תופים), טל (גיטרה) וענבל (באס). תמר זיו (סקסופון) תמיד היתה חלק מהלהקה אך שודרגה ממעמד של פצפוץ למעמד עוגייה בתחילת 2005. דפנה ודן-יה עברו דרך ארוכה עוד בטרם העוגיות, כאשר ניגנו יחד בלהקות מונרו ו-The Stagers. הזובלסקים התמקצעו בלהקות קטנות כגון אסבסט (טל) ודגי בבל (אור). כבר בראשית דרכה, אימצה לעצמה הלהקה סימן היכר כאשר את הפלאיירים להופעותיה עיטר קומיקס עוגיות בעיצוב דודו גבע. הופעת הבכורה שלה התקיימה ב-11/06/2004 בהייניקן הבימה קלאב בתל-אביב.

במשך שנה וחצי חרכו את במות המרכז ולעתים עלו לירושלים. הם צברו עוד ועוד מעריצים אך לא מיהרו להקליט חומר רשמי, דבר שהפך את הבוטלגים של הלהקה למצרך מבוקש. עם זאת, הם שיתפו פעולה עם אמנים אחרים. במהלך 2004 ניגנו טל ואור עם יוני בלוך ואפרת גוש. אור אף השתתף בסרט "במבי קופצת למים" של איתן ענר, ששודר במסגרת "ראשון בדרמה" בערוץ 3 של הכבלים. את השירים המקוריים לסרט כתבה והלחינה דפנה קינן בעזרתו של טל.

במהלך 2005 הרבתה דפנה להתארח בהופעותיו של רם אוריון. בנוסף, היא שרה לצדו בשיר "קר" שיצא ב-EP בשם זה ב-2005. אגב, בשיר הפותח של אותו EP, "תופסת" מתארחים דפנה והזובלסקים תחת השם "מקהלת העוגיות". תמר זיו ניגנה בסקסופון באי.פי הראשון של אוריון "גיבור גיטרה", שיצא מוקדם יותר באותה שנה. אור גוייס ללהקת הליווי של שי נובלמן. הוא ניגן בהקלטת אלבומו השני "Beautiful Life" וניגן עמו בסיבוב ההופעות לאחר צאת האלבום.

עוד ב-2005 חזר אור זובלסקי לחבריו ללהקת דגי בבל רוני הר-פז ותומר להב, ויחד עם טל הופיעו מספר פעמים כלהקת הפזמונים עם הלהיטים המרקידים של הרוקנרול והטוויסט של שנות ה-50 בחליפות שלושה חלקים ופפיון. דפנה קינן הופיעה מספר פעמים עם הרכב בשם הירקון 70, הרכב ברנז'אי שהופיע חינם ובאקראי במסגרת ערבים חברתיים שנערכו באיזור מצפה רמון. בדצמבר 2005 הופיעו ענבל, תמר, דן-יה ודפנה בשם FunFolder במסגרת ספיישל תלת-תחומי בשם כלבלב שהתקיים בתיאטרון תמונע בתל-אביב.

הלהקה עצמה נכנסה לאולפן להקליט את האלבום המיוחל בהפקתו המוסיקלית של רם אוריון. רוני הר-פז מתארח באלבום בפסנתר וקלידים. בינתיים, המשיכו להופיע במספר אירועים חברתיים (נגד גדר ההפרדה בקפה ברזילי, למען גרינפיס בנמל תל-אביב, הופעה למען הפמיניזם בקולטורה ועוד). ב-2006 יצא האלבום רשמית בלייבל התו השמיני. עוד באותה שנה, תרמה דפנה את כישורי ההלחנה שלה ליצירת פסקול מקורי עבור סדרת הטלויזיה "קרוב לודאי" ששודרה דאז בערוץ 10.

ב-2008 עזב אור את עמדת התופים והזניק קריירת סולו (תחת השם Jubilee). את מקומו אייש תומר להב, שתופף עד אז עבור יוני בלוך.

דק

דפנה קינן

שירה, באס
דש

דן-יה שוורץ

שירה, גיטרה
טז

טל זובלסקי

שירה, גיטרה
עז

ענבל זובלסקי

שירה, באס
אז

אור זובלסקי

תופים
תז

תמר זיו

סקסופון
תל

תומר להב

תופים

דיסקוגרפיה

דפנה והעוגיות

רשימת שירים
© qube.co.il 2026 - כל הזכויות שמורות
א ב ג ד ה ו ז ח ט י כ ל מ נ ס ע פ צ ק ר ש ת # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z