עכשיו ב-Qubeג אמנים
ענת כהן

ענת כהן

ג'אז ובלוז
גאוה שלישית בדור המוסיקאים הג'אזיסטיים המוכשרים לבית כהן, סקסופוניסטית מדופלמת, אקלקטית ועתירת שבחים. ענת כהן הופיעה ברחבי העולם, מאירופה ועד אסיה, מהמזרח התיכון עד דרום אמריקה. במהרה הפכה לאחת מנגניות הג'אז המובילות בעולם בתחום הג'אז בעודה מפגינה את כישוריה יוצאי הדופן על הסקסופון, החליל והקלרינט. שנתיים שירתה כנשפנית בתזמורת חיל האויר. ב-1996 נסעה לבוסטון ללמוד מוזיקה בברקלי. במהלך שש השנים האחרונות, היה לה העונג לנגן בהרכבים Diva (תזמורת ביג באנד נשית ניו-יורקית), Five Play, Choro Ensemble הברזילאי, השמיניה של פאבלו אבלאנדו, הרכב הסמבה ג'אז של פונסקה, Brazooca Band (פופ ברזילאי), מנגו בלו (להקה אפרו-לאטינית של המוזיקאי אלכס אלבאר), הקליטה עם הבאסיסט הקולומביאני חואן סבסטיאן מונסלבה וזכתה במספר פרסים יוקרתיים על נגינתה. הקליטה אלבום בשם "דואו" עם הפסנתרן אלון יבנאי ובעתיד מתוכנן אלבום סולו ראשון.

ביוגרפיה

ענת כהן גדלה במשפחה מוסיקלית בגבעתים ועשתה את המסלול האפייני למוסיקאים מחוננים בארץ, אולם רק כשעתקה לניו-יורק, הפכה במהרה לאחת מנגניות המובילות בעולם בתחום הג'אז בעודה מפגינה את כישוריה יוצאי הדופן על הסקסופון, החליל והקלרינט. היא בוגרת מכללת ברקלי למוסיקה, חברה בעשרות הרכבים והופיעה כמעט בכל מקום על גבי הגלובוס. 

כמו שני אחיה יובל ואבישי, היא למדה בבית הספר לאומנויות בתל-אביב, בקונסרבטוריון של תל-אביב יפו ובתלמה ילין. את שירותה הצבאי בילתה בתזמורת של חיל האויר כנשפנית על סקסופון וקלרינט. חייה השתנו ב-1996 כאשר קיבלה מילגה ללימודים במכללת ברקלי בבוסטון. לאחר סיום התואר העתיקה מגוריה לניו-יורק, שם השתלבה בסצינת הג'אז המקומית במספר הרכבים. במשך שש שנים (מאז 1999) היא חברה בתזמורת הג'אז Diva בהנהגת שרי מריקל (שהקליטה חמישה אלבומים) ובלהקת הבת שלה, חמישית הג'אז Five Play (שני אלבומים). אגב, שני ההרכבים על טהרת המין הנשי. בנוסף, הופיעה עם עם אמנים כננסי ווילסון, דייב ברובק, סלייד המפטון ועוד.

במהלך השנים הרבתה לשלב פעולה עם אמנים דרום אמריקנים. ב-2000 פגשה בברקלי את פדרו רמוס, אמן ברזילאי שהכיר לה סגנון בשם קורו. לאחר הופעה משותפת בניו-ג'רזי, הצטרפה ללהקתו Choro Ensemble. ההרכב הוציא אלבום ב-2005 בו ענת מנגנת על קלרינט. היא ניגנה עם Mango Blue - הרכב ג'אז אפרו-לאטין המונהג ע"י הבאסיסט האקוואדורי אלכס אלבאר, חברה בשמיניה של היוצר/פסנתרן הארגנטינאי פאבלו אבלאנדו ועם המלחין/באסיסט הקולומביאני חואן סבסטיאן מונסלבה. כמו כן ניגנה עם הרכב הסמבה ג'אז של דודוקה דה פונסקה.

ב-2003 הקליטה אלבום משפחתי עם שני אחיה בשם One. הקרדיט ניתן ל-Three Cohens. שנה מאוחר יותר החל לעבוד על אלבום עם הפסנתרן אלון יבנאי בשם Duo שטרם ראה אור. עם זאת, ב-2005 יצא אלבום הבכורה שלה Place & Time. עקבו אחריו שני אלבומים שראו אור באותו פרק זמן ב-2007: Poetica ו-Noir.

דיסקוגרפיה

Clarinetwork Live at The Village Vanguard

רשימת שירים
© qube.co.il 2026 - כל הזכויות שמורות
א ב ג ד ה ו ז ח ט י כ ל מ נ ס ע פ צ ק ר ש ת # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z